Frónesis - 44

Frónesis - 44

Sumari

El número de febrer de Frónesis, primer de l’any 2019 i segon del curs, ha estat coordinat per Anna Modrego Vall-llovera, recent col·laboradora en activitats didàctiques en el Centre d’Estudis Secundaris Joan Maragall i autora, així mateix, de quatre articles: John Dewey i el sistema educatiu japonès, L’experiment de la presó d’Stanford, L’educació emocional segons Rafael Bisquerra i Entén-me. La complexitat del món adolescent. A la secció 'Lletres i pensament', a més del primer dels esmentats, hi trobem els articles Els símbols de l’alquímia: sofre, mercuri i sal, dedicat a les arts medievals encaminades a cercar la pedra filosofal; i ‘Les penes del jove Werther, segons Goethe‘, una ressenya de la immortal obra del poeta i pensador alemany.

A més de l’interessant article sociològic d’Anna Modrego sobre L’experiment de la presó d’Stanford, la secció ‘Art i ciències socials’ ens apropa a dos enclavaments exòtics: la proposta d’un fabulós viatge a La ciutat perduda d’Angkor, conjunt de temples budistes completament envaïts per la vegetació; i L’enigma del sepulcre de Pozomoro, una revisió del valuós monument funerari originalment ubicat a la localitat de Chinchilla de Montearagón, a la província d’Albacete, en plena planície manxega.

La secció ‘Ciències, salut i ecologia’ compta amb dos dels articles redactats per Anna Modrego: L’educació emocional segons Rafael Bisquerra i Entén-me. La complexitat del món adolescent; completa l’apartat científic la ressenya d’un experiement realizat a partir d’un dels grans descobriments de les darreres dècades: Els descendents de l’Home d’Ötzi. L’apartat ‘Biografies i entrevistes’ presenta tres retrats apassionants: Nicolás de Cusa, precursor de la Modernidad, Mujeres directoras: Pilar Miró; i Robert Louis Stevenson: Doctor Jekyll & Mr. Hyde. La nostra agenda, carregada de propostes lúdiques i culturals, tanca aquest número febrer de Frónesis. Que en gaudiu!

Número

44

Data de publicació

Febrer 2019

Revista PDF