Frónesis - 52

Frónesis - 52

Sumari

Número d'estiu de Frònesis que compta amb tres treballs poètics provinents dels Jocs Florals 2021 del CES Joan Maragall: “A contrapeu”, de l'Arianna Serra; “Alosa”, de la Gina Monguió; i la trilogia “Soneto del letargo”, “Sonetillo a la ausencia” i “Espinelas a la guerra absurda i a tu pérdida”, d'en Jesús Rebollo. Amb ells es tanca la secció “Lletres i pensament”. “Art i ciències socials” s'obre amb l'article sobre el “Feminisme social i literari”, extret del treball de recerca de la Leire Mieres Bascuñana. Eduard Pardo ens acosta als orígens de la Unió Europea amb una referència a la persona del pioner Jean Monnet. La crònica del viatge a “Les valls perdudes de Ladakh”, de la mà d'en Francisco Martín, completa la secció.

L’apartat “Ciències, salut i ecologia” s'inicia amb un polèmic article de la Nekane Zaldíbar sobre les diferències existents entre els nois i les noies a nivell psicològic. L'Andrea Gómez Moret ens alerta sobre un altre tema de molta rellevància: “Els riscos de la cirurgia estètica”, on s'explica que és recomanable recabar molta informàció abans de sotmetre's voluntàriament a una intervenció d'aquest tipus. Per cloure la secció científica. En René Martínez Loris ens apropa els costums de les aus migratòries, capaces de recòrrer milers de quilòmetres per tal de complir les necessitats biològiques de les seves espècies.

Finalment, a “Biografies i entrevistes” hi trobem una nova entrega de l'Azucena Merino sobre les dones directores de cinema, aquest cop centrada en la figura de la realitzadora francesa Marion Hänsel. La Judit Ramiro ens acosta la vida, el pensament i l'obra del filòsof alemany Arthur Schopenhauer, un dels pensadors més llegits a dia d'avui. La secció conclou amb una altra ressenya biogràfica molt especial: la de l'escriptora i filòsofa Simone de Beauvoir, referent del feminisme que ens apropa l'Elena Manzanares. L'Agenda cultural, com sempre, ens deixa alguns llocs i events per refrescar-nos durant el calor estival i al mateix temps poder aprendre alguna cosa de profit. Esperem que gaudiu de la nostra proposta!

 

Número

52

Data de publicació

Juny 2021

Revista PDF